Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Koulutusmaksumme ovat huippuedulliset!

 

Uusille oppilaille ensimmäinen lukukausi on vain 60e/kk.

Normaali hintammekin on vain 84e/kk.

Sisaralennus 10% tai 20% soittimista riippuen.

Huipputason opettajamme ovat sinua varten, ja he tarjoavat monipuolisen osaamisen sinua varten.

 

 

TERVETULOA OPISKELEMAAN!

Olemme myös Facebookissa!

https://www.facebook.com/Oulun.Musiikkikoulu

Yhtye (myös bändi) on musiikkia esittävä ryhmä. Yhtyeen jäseniä kutsutaan muusikoiksi.Yhtyeiden kokoonpanot vaihtelevat suuresti tilanteesta ja tyylilajista riippuen. Yhtyeestä käytetään nimitystä orkesteri, mikäli kyseessä on suurempi ryhmä. Orkesteri-nimitystä käytetään yleisesti myös taidemusiikkia esittävistä kokoonpanoista. Ainoastaan laulajia käsittäviä yhtyeitä nimitetään ryhmän koosta riippuen lauluyhtyeeksi tai kuoroksi, ja ainoastaan soittimia sisältäviä yhtyeitä soitinyhtyeiksi.

Rock- tai popyhtyeen tavallisin kokoonpano on laulaja, kitaristi, rumpali, basisti ja mahdollisesti kosketinsoittaja. Laulaja on usein samalla myös jonkin soittimen soittaja.

Pienessä jazz-yhtyeessä on useimmiten basisti, rumpali ja pianisti sekä vaihteleva määrä puhallinsoittajia.

Kahden muusikon yhtyettä nimitetään duoksi, kolmen trioksi, neljän kvartetiksi, viiden kvintetiksi, kuuden sekstetiksi, seitsemän septetiksi ja kahdeksan oktetiksi. Nämä termit esiintyvät usein etenkin jazz-yhtyeiden nimissä. Suurempia jazz-yhtyeitä kutsutaan big bandeiksi (suom. suuri yhtye). Yhtyeeseen pitäisi määritelmänsä puolesta kuulua vähintään kaksi jäsentä, mutta puhutaan myös ”yhden hengen yhtyeistä” (engl. one man band).

Yhtyeiden kanssa työskentelee usein muita ihmisiä, kuten managereita, tuottajia, säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia, miksaajia, valomiehiä ja roudareita, joskin usein yhtyeet tai niiden jäsenet säveltävät, sanoittavat ja sovittavat materiaaliaan myös itse. Aloittelevat yhtyeet esittävät usein cover- eli lainamateriaalia.